Contact opnemen

+31 6 53 129 409

©2019 by Elysion Ritueelbegeleiding. Proudly created with Wix.com

forest-1698314_1920.jpg

Ritueelbegeleiding

"Het verwoorden van gedachten roept herinneringen op. Wat blijft is de liefde"

Voorheen was het gebruikelijk dat een dominee of een pastor de uitvaartdienst leidde, maar door de ontkerkelijking kiezen steeds meer mensen voor een persoonlijke uitvaart.


Als ritueelbegeleider adviseer en ondersteun ik de nabestaanden bij het inhoud geven aan een uitvaart. Samen gaan we op zoek naar een persoonlijke invulling van de afscheidsdienst. 

Zo sluit de sfeer van het afscheid aan bij wie de overledene in het leven was. De gekozen rituelen, de muziekkeuze, de verhalen over het leven die verteld worden; al deze aspecten maken ieder afscheid uniek en persoonlijk.

Een goed afscheid is een eerste stap in een gezond rouwproces.

 

Over mij

Mijn naam is Monique Verstappen. Ik ben woonachtig in het grensdorp Baarle-Hertog en de trotse moeder van 2 prachtige dochters.

Jarenlang ben ik werkzaam geweest in de financiële dienstverlening. Uiteindelijk kwam ik op een punt in mijn leven terecht waarin mij duidelijk werd dat ik mijn hart moest gaan volgen.


Ik wil graag echt van betekenis zijn voor mensen. In de ritueelbegeleiding heb ik deze betekenis gevonden.  


 

Werkwijze

 

Hoe werk ik

Afscheid nemen doe je maar een keer. 

Tijdens een voorbereidend gesprek geven we de afscheidsdienst vorm. We gaan samen op zoek naar het levensverhaal. Er is aandacht voor rituelen en passende muziek.

Daarna bespreken we wat de eigen inbreng is en wat u graag uit handen geeft. Van het zoeken naar een gedicht, het schrijven van een levensverhaal tot het maken van een gedachtenisprentje.


Op basis van het gesprek werk ik de afscheidsdienst verder uit tot een volledig draaiboek voor de dag van de uitvaart. Dit draaiboek krijgt u geruime tijd vooraf zodat eventuele wijzigingen nog toegevoegd kunnen worden.

Ik begeleid de afscheidsdienst. Indien gewenst kan er een paar weken na de uitvaart een nagesprek plaatsvinden.

flower-1225810_1920.jpg
flowers-19830_1920.jpg

Wat bied ik

Als u te maken krijgt met een overlijden en er in korte tijd een uitvaart georganiseerd moet worden komt er heel veel op u af. Vaak lijkt het alsof u tijd tekort komt om goed na te kunnen denken. 


U herinnert zich een andere uitvaart die mooi was. U wilt dat ook maar u weet niet hoe of waar u moet beginnen.  


Als ritueelbegeleider kan ik u begeleiden in deze zo heel bijzondere en kwetsbare dagen, om samen een eigen, passend afscheid te maken. Met de wens u zoveel ik kan waar nodig, mogelijk en gewenst tot steun te zijn.


Dit alles bied ik u in een bedding van rust, oprechte aandacht en vertrouwen.

Uw visitekaartje

Als ritueelbegeleider ben ik het visitekaartje van de uitvaartondernemer. Samen een mooie, persoonlijke afscheidsdienst verzorgen, waar de nabestaanden met een goed gevoel op terug kunnen kijken. Dát is ons gezamenlijke doel.

Wilt u graag weten wie ik ben? Bel geheel vrijblijvend voor een kennismakingsgesprek. Ik kom graag bij u langs om nader kennis te maken en te kijken of ik iets voor u kan betekenen.

 

Contact

Voor meer informatie kunt u contact met mij opnemen, zowel telefonisch als via e-mail, via onderstaande gegevens.

Monique Verstappen

Elysion Ritueelbegeleiding


+31 6 53 129 409

cementerio-948048_1920.jpg
 
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now